Det dybe blå ocean

I havet dybe stille ro

Siden tidernes morgen har havet og mennesket været forbundet gennem jagten efter nye horisonter, nye verdener og ikke mindst jagten og udforskningen af livet under havets overflade. Med sten, kæp, stang, net, trefork, fiskeruse eller harpun har mennesket ihærdigt prøvet at fange fisk, blæksprutter og andet undersøisk dyreliv for at få stillet sin sult. En af Northern Art Tribes kunstnere har gennem det sidste stykke tid udforsket livet under havet. Dette er blevet til plakaten “Øresund”. Navnet betyder “Det smalle farvand ved den grusede strandbred” og er omkranset af både Danmark og Sverige. Øresund har flere dybder, hvor man kan dykke op til 40 meter og opleve både natdyk og vragdyk, sammen med mange andre dykkerentusiaster.

Øresundplakaten fra Northern Art Tribe.

Den franske dykker og opdagelsesrejsende Jacques-Yves Cousteau har inspireret mange mennesker til at udforske oceaner gennem hans portrætteringer af livet under havoverfladen. Æstetikken på plakaten “Øresund” af dykkeren der dyrker harpunfiskeriet hos Northern Art Tribe afspejler den ånd som Jacques havde med sin kendte kommentar “Il faut aller voir” – som i denne kontekst betyder, at vi selv må tager ud at se. Se på den fantastiske verden og dyreliv. Dykkeren stiger op af dybet iført dykkerdragt, svømmefødder og harpun. Lyset fra solen reflekterer hans dykkermaske og Rolex Submariner ur. Endnu et dyk klogere på at udforske Øresund, den blå planet og blive forundret over den diversitet havet indeholder. 

Filmen The Life Aquatic af instruktøren Wes Anderson har hentet inspiration fra Cousteaus liv.

Jacques-Yves Cousteau har med sine film, som f.eks. “Le monde du silence” fra 1956 inspireret mange til at følge trop og udforske havets vidunder både i litteraturen og i film. Den opdagelsesrejsende Sylvia Earle har ført traditionen videre om at passe på verdenshavene og Wes Anderson har med sin kultfilm “The Life Aquatice with Steve Zissou” lavet en homage til Jacques-Yves Cousteau. I dag er det vigtigere, mere end nogensinde, at vi passer på vores natur og Northern Art Tribe har derfor også valgt, at støtte organisationen “Plant et Træ“, således at naturen holdes intakt til de næste generationer af unge håbefulde eventyrerer og kulturskabere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *